Airco’s

Vroeger waren airco’s een luxe product: veel te duur en hoog in stroomverbruik. Op de dag van vandaag is dit niet meer het geval! Airco’s zijn energie zuinig ( label A) en goedkoper in aanschaf. De airco’s zijn qua design dan ook veel mooier geworden. Een airco zorgt ook voor vocht vermindering, hierdoor is het minder benauwd in huis en heeft u geen slapeloze nachten meer tijdens de zomer. In de winter kan de airco gebruikt worden als verwarming, om uw huis heerlijk te verwarmen.

Onze airco’s worden volgens de STEK normen vakkundig gemonteerd. De STEK normen houdt in dat alle leidingen en koppelingen gesoldeerd worden. Dit doen we omdat we een Freon lekkage willen voorkomen. Freon is het koelmiddel in een koelinstallatie. De laaste jaren gebruiken we de blend R410A. Dit type gas is namelijk beter voor het milieu dan de oudere soorten Freon ( bijv. R12, R22, R407C). Deze gassen zijn tegenwoordig verboden en mogen niet meer gevuld of verkocht worden.

Tot slot als de montage klaar is wordt de installatie gevacumeerd en gecontroleerd op lekdichtheid. Lekdichtheid testen doen we met stikstof: we laten het koelcircuit een half uur lang op 15 bar druk staan. Als deze druk niet omlaag is gegaan op onze mano meter dan gaan we vacumeren. Dit houdt in dat alle vocht en vuil dat er eventueel in de leidingen gekomen is tijdens de montage eruit wordt gehaald. Nadat dit gebeurd is gaat de koelinstallatie in bedrijf en kunnen we gaan kijken hoe aangenaam de airco werkt. De airco is geschikt voor iedere ruimte in huis zoals, slaapkamer, woonkamer, hobbyruimte of kantoor. De airco zal in huis gaan koelen, verwarmen, ontvlochten en ventileren.

Ons werk zit er dan op, u kunt nu lekker genieten met een airco van Maxicool of LG. De airco is fluisterstil zodat u een goede nachtrust heeft en de volgende dag uitgerust en fit bent.

Op al onze koelinstallaties hebt u 2 jaar garantie doordat ze op een vakkundige manier door een STEK monteur worden gemonteerd, gecontroleerd en in bedrijf worden gezet.

U kunt hier vrijblijvend een offerte aanvragen voor een airco en montage.